Guru Olahraga di Kuningan Jawa Barat Ditangkap Polisi Karena Jadi Jambret

Guru Olahraga di Kuningan Jawa Barat Ditangkap Polisi Karena Jadi Jambret

TRIBUNNEWS.COM, KUNINGAN – AMP, seorang guru sukan di sebuah sekolah di Tembaga, Jawa Barat ditangkap polis kerana pencuri.

Mangsa AMP juga dikenali sebagai seorang guru.

Dipetik Tribunnews daripada Tribun Jawa Barat, AMP beraksi di Jalan Siliwangi. Dia ditahan oleh anggota polis Tembaga.

“Ya, pelaku rompakan itu seorang guru. Semua orang tahu dia mengajar di sekolah tempatan kita,” kata Samsi (38), warga Daerah Hantara ketika dihubungi melalui telefon bimbitnya, Khamis (25/11/2021).

Baca juga: Kisah wasi penumpang Bajaj yang dilitupi lumpur, terperangkap 30 minit dalam parit

Secara berasingan, Keno yang juga Pengetua Mukim Hantara ketika disahkan mengesahkan pelaku merupakan seorang guru di sekolah berkenaan.

“Ya, dia seorang guru sukan. Semalam dia juga sempat bercerita tentang pengurusan sekolah dengan lebih baik,” katanya.

Melihat figura pelaku berinisial AMP, kata Keno, tingkah laku hariannya adalah normal. Bagaimanapun, sebelum kejadian itu berlaku, guru berkenaan melakukan perkara yang memalukan dan pagi tadi orang itu meminta izin untuk ke bengkel membaiki motosikal.

“Sejujurnya saya juga terkejut dengan maklumat ini, kerana pagi tadi saya telah meminta izin untuk membaiki motosikal di kedai membaiki. Tak tahu bengkel mana?” kata Keno yang juga pengetua sekolah itu sambil menambah bahawa guru itu adalah seorang pekerja harian yang santai.

Baca juga: Jambret Viral Lontarkan Dirinya ke Got di Jakarta Utara, Pelaku Tertinggal Selepas Aksi

Maklumat sebelum ini, viral video berkaitan kes samun yang berlaku di Jalan Siliwangi Tembaga daripada pegawai polis.

Ketua Polis Tembaga AKBP Doffie Fahlevi Sanjaya melalui Ketua Unit Siasatan Jenayah AKP M Hafid Firmansyah berkata, pelaku kini masih menjalani pemeriksaan anggota Unit Jenayah Am (Pidum).

Share This Article